Valmistavat ryhmät

Lappeenrannan Agility Urheilijat ry järjestää seuraavan valmistava ryhmän huhtikuussa 2024

Hallintatesti: järjestetään valmistava-ryhmän haun yhteydessä.

Hallintatestin aikana toisella kentällä, aidan takana, pyörii tavanomaiset agilitytreenit. Tämän häiriön alla koiran tulee pystyä toimimaan testin aikana, sillä viikkoryhmät pyörivät usein kahdella kentällä samanaikaisesti. Hallintatestin suoritusten ei tarvitse olla tokomaisia, tärkeintä on iloinen yhteistyö ja koiran hallittavuus. Koiraa saa palkata vapaasti testin aikana, namein tai leluin. Koiran on sallittava vieraan ihmisen käsittely. Testissä ei suoriteta agilityesteitä, eikä testiin saa tulla aggressiivisen koiran kanssa.

Huomioithan että koiran tulee olla vähintään 6kk vanha voidakseen osallistua agilityyn valmistavaan ryhmään. Juoksuiset nartut saavat osallistua hallintatestiin pöksyt jalassa.

Muista ottaa rokotuskortti mukaan hallintatestiin!

Testin osa-alueet:

  • luoksepäästävyys: koiran tulee laskea vieras/vieraat ihmiset koskettamaan itseään.
  • paikallaolo ja luoksetulo: suoritetaan liinassa, noin 2 metrin päästä.
  • mukana kulkeminen: kaikki koirat suorittavat muiden koirakoiden pujottelun hihnassa (noin kahden metrin väleillä), niin että ohjaaja jäävät koirien väliin. Koirat suorittavat pujottelun löysällä hihnalla, yhteistyössä ohjaajan kanssa. Koiraa saa palkata suorituksen aikana, mutta jatkuvaa houkuttelua eli “imuttamista” tulisi välttää.
  • leikkiminen: ohjaaja leikkii koiran kanssa niin, että samanaikaisesti kentällä leikkii myös toinen koira ja ohjaaja.
  • temppu: koira ja ohjaaja esittävät vapaavalintaisen tempun. Temppu voi olla mikä tahansa hihnassa suoritettava.

Hallintatestistä valitut koirakot pääsevät mukaan valmistavaryhmään, kesto 3kk. Valmistavasta ryhmästä siirtyessään perusteet tasoiseen ryhmään koiran tulee suorittaa tasotesti. Testissä arvioidaan koirakon yhteistyötä, hallittavuutta ja treenaamisen turvallisuutta. Testi suoritetaan viikkotreeniryhmäpaikalla, ja mukana on koulutustoimikunnan edustaja. Jos koirakko ei läpäise testiä, joutuu hän suorittamaan valmistavan ryhmän uudestaan.

Tasotestin osa-alueet:

  • oman vuoron odottaminen: koira odottaa rauhallisesti vuoroaan vapaavalintaisesti häkissä, alustalla tai hihnaan kytkettynä, muita tehtäviä suorittavan koirakon häiriössä.
  • paikallaolo ja luoksetulo: n. 10 metrin päästä.
  • valmistavan ryhmän kouluttajan määrittelemä agilityä tukeva tehtävä, sekä tehtävän palkkaus: koira suorittaa tehtävän vapaana.

Testi suoritetaan koirakko kerrallaan, kuitenkin niin, että vähintään yksi odottavista koirakoista on kentällä.

Valmistava-ryhmiä ja hallittavuustestiä koskevat tiedustelut sähköpostitse koulutustoimikunta(at)gmail.com .​

Comments are closed.