Epävirallisten kilpailujen säännöt

Toivomme jokaisen kilpailijan noudattavan näitä sääntöjä, jotta epikset saataisiin vietyä läpi sujuvasti.

Epävirallisissa kisoissa on kaksi rataa, möllit ja kisaavat.

Epiksien alaikäraja on 15 kuukautta kaikissa luokissa.

Möllien kisaan voivat osallistua sellaiset koirakot, jotka eivät ole startanneet virallisissa kisoissa. Möllien radalla ei ole A:ta, keinua eikä keppejä, ja rata on muutenkin helppo. Möllien radalla ei tule hylkäystä, vaan ”hylkäyksestä” saa 10 virhepistettä. Myös jo virallisen kilpailu-uransa aloittaneet koirakot voivat kahden radan päivänä osallistua mölliradalle kilpailun ulkopuolisina, eli eivät ole mukana tuloksissa.

Kilpailevien luokassa kaikki tasoluokat kilpailevat keskenään. Kilpailevien rata on noin 2-luokan tasoinen. Möllikoirakko voi osallistua myös kilpailevien radalle.

Halutessaan kilpailija voi osallistua tasoaan tai koiran säkäluokkaa alemmalle tasolle. Tällöin hän osallistuu kilpailun ulkopuolisena eikä näin ollen tule palkituksi.

Kaikissa luokissa suoritus tehdään kilpailunomaisesti eli nameja, lelua, hihnaa tms. ei saa käyttää suorituksen aikana. Tuomarilla on kuitenkin viimeinen sana tähän asiaan ja hän saa muuttaaa käytäntöä niin halutessaan. Arvostelussa noudatetaan virallisia kilpailusääntöjä niiltä osin, mitä ei näissä säännöissä ole mainittu.

Osallistumismaksu vaihtelee epiksien mukaan riippuen mm. palkinnoista.

Osallistuvien koirien tulee olla rokotettuja SKL:n sääntöjen mukaisesti. Kennelliiton dopingsäännöt eivät ole voimassa, kunhan koiran terveyttä ei vaaranneta. Myös juoksuiset nartut saavat osallistua virallisten kilpailusääntöjen puitteissa.

Comments are closed.