Epävirallisten kilpailujen säännöt

Toivomme jokaisen kilpailijan noudattavan näitä sääntöjä, jotta epikset saataisiin vietyä läpi sujuvasti.

Epävirallisissa kisoissa on kaksi tai kolme luokkaa epispäivästä riippuen.

Epiksien alaikäraja on 15 kuukautta kaikissa luokissa.

Viikolla järjestettäviin iltaepiksiin voi osallistua vain yhdelle radalle.

Viikonloppuisin järjestettäviin epiksiin voi osallistua halutessaan kahdelle valitsemalleen radalle (ei samaa rataa kahta kertaa)

Möllien kisaan voivat osallistua sellaiset koirakot, jotka eivät ole startanneet virallisissa kisoissa. Möllien radalla ei ole A:ta, keinua eikä keppejä, ja rata on muutenkin helppo. Möllien radalla ei tule hylkäystä, vaan ”hylkäyksestä” saa 10 virhepistettä. Myös jo virallisen kilpailu-uransa aloittaneet koirakot voivat kahden radan päivänä osallistua mölliradalle kilpailun ulkopuolisina, eli eivät ole mukana tuloksissa.

1-luokan kisaan voivat osallistua 1-luokan koirakot sekä mölli koirakot. Tarkoituksena on, että aloittavat tai kisaamaan aikovat pääsevät harjoittelemaan 1-luokan tasoista rataa kilpailunomaisesti.

Kilpailevien luokassa (myös 2-3-luokka viikonloppuisin) kaikki tasoluokat kilpailevat keskenään aikatasoituksin. Kilpailevien rata on noin 2-luokan tasoinen. Möllikoirakko voi osallistua myös kilpailevien radalle. Tällöin möllikoirakko luetaan 1-luokan kilpailijaksi.

Halutessaaan kilpailija voi osallistua tasoaan tai koiran säkäluokkaa alemmalle tasolle. Tällöin hän osallistuu kilpailun ulkopuolisena eikä näin ollen tule palkituksi tai saa rankingpisteitä.

Kaikissa luokissa suoritus tehdään kilpailunomaisesti eli nameja, lelua, hihnaa tms. ei saa käyttää suorituksen aikana. Tuomarilla on kuitenkin viimeinen sana tähän asiaan ja hän saa muuttaaa käytäntöä niin halutessaan. Arvostelussa noudatetaan virallisia kilpailusääntöjä niiltä osin, mitä ei näissä säännöissä ole mainittu.

Osallistumismaksu on 5e/luokka ennakkoilmoittautuessa ja 7e/luokka paikanpäällä ilmoittautuessa.
Olethan ilmoittautunut paikalle viimeistään 15min ennen ratasi arvioitua alkamisaikaa. Alustavat aikataulut pyritään ilmoittamaan jo edeltävänä päivänä.

Osallistuvien koirien tulee olla rokotettuja SKL:n sääntöjen mukaisesti. Dopingkoirat saavat osallistua, mikäli koiran terveyttä ei vaaranneta. Myös juoksuiset nartut saavat osallistua virallisten kilpailusääntöjen puitteissa.

 

RANKING

Kaikki epiksiin osallistuneet LAU:n jäsenet saavat sijoittumisensa mukaan rankingpisteitä. Ranking on erillinen mini-, medi- ja maksikoirakoille. Jokaisessa säkäluokassa 3 parasta palkitaan seuraavan vuoden kevätkokouksessa. Jos möllikoirakko osallistuu sekä mölli- että kilpailevien radalle, parempi tulos huomioidaan. Pisteitä saa rankingpistetaulukon mukaisesti ja ne ovat koirakkokohtaiset.

 

OHJEITA JÄRJESTÄJILLE

Episten järjestäminen kuuluu talkoovelvoitteeseen, mikäli treenaa pienryhmässä. Jos ei pääse järjestämään epiksiä omalla vuorollaan, tulee vaihtaa vuoroa jonkun kanssa (kuten oikeissakin kisoissa) mahdollisimman pian ja ilmoittaa siitä lau.kilpailutmk@gmail.com

Työntekijöitä tarvitaan ilmoittautumiseen, radan rakentamiseen & ratahenkilöiksi, tuomarin sihteeriksi, ajanottajaksi sekä puffettiin. Lisäksi järjestävän porukan on hankittava puffettiin pientä purtavaa ja toimitettava tulokset kisan jälkeen kilpailutoimikunnalle.

Järjestäjien kannattaa etukäteen sopia työtehtävät keskustelupalstalla. Tehtäviä ei kannata pelätä, sillä jokainen osaa varmasti jokaisen homman. Epiksissä on loistava mahdollisuus harjoitella tehtäviä oikeita kisoja varten!

Järjestäjien täytyy tulla paikalle viimeistään puoli tuntia ennen kisojen alkua!

Tarkemmat ohjeet episten järjestämisestä sekä epistalkoovuorot löydät palstalta!

Comments are closed